Vi elsker sik

Lokale råvarer

Femunden er full av sik og fiskemottaket ligger rett utenfor døra. Med en slik tilgang til en allsidig råvare har vi mulighet til å servere sik i mange varianter. En tallerken med røkt pepper- og kryddersik sammen med godt flatbrød, gravet sik med sennepsaus, peppersik med avocadokrem og brødpinner, suppe med røkt sik, siksalat, syltet sik eller kanskje klassikeren fra Elgå; salt sik med rømmegrøt!

Rein fra fjellet og elg fra skogen dukker ofte opp på restaurant Bryggeloftet, og gjestene våre setter pris på det. Finnbiff og elggryte, elgkarbonade og pizza Rudolfo med reinskav og ramsløk – vi liker nemlig å bruke viltkjøttet både i nye kombinasjoner og tradisjonelle retter.

Vi prøver stadig å lage nye retter av siken, og når Fæmund II ankommer Elgå på første tur for sommeren lager vi litt liv nede på brygga med smaksprøver av en ny rett av sik. Sommeren 2018 laget vi suppe av røkt sik, og inviterte passasjerene til å foreslå navn på suppa. Det ble siksodd som gikk av med seieren, og vi satte den på menyen for sommeren.  Når vi serverer supper byr vi alltid på påfyll, og hittil har de aller fleste bedt om å få en tallerken til!

Noe av det første vi prøvde oss på med siken var fritert sik, eller Femunden Sik’n Chips som vi kaller det. Lokal Comfort Food av beste slag synes vi. Vi har den ikke på restaurantmenyen til enhver tid, men det går alltid an å spørre etter det, og vi serverer den med stolthet som både forrett og hovedrett i våre tre-rettere.