Nettsiden relanseres i ukene 1-2 i 2019.
Linkene oppdateres fortløpende.Nasjonalparkhotellet i villmarka

Femund Nasjonalparkhotell ligger i Elgå, inngangsporten til villmarka og Femundsmarka Nasjonalpark. Hotellet ble bygget i 2007 og skiftet i 2017 navn til Femund Nasjonalparkhotell.

På vei til Elgå passerer du også en annen nasjonalpark, Gutulia som er Norges minst, og som har 50-års jubileum i 2018. Til Elgå kan du reise med bil eller buss, og om sommeren trafikkerer veteranbåten MS Fæmund II fjellhavet og tar med reisende fra flere stoppesteder langs Femunden. Når isen legger seg har vi egen flyplass rett utenfor døren!

Hotellet ligger i vannkanten med nydelig utsikt over Femunden som  er Norges største ikke-regulerte innsjø.

Elgå er omkranset av en spesiell og dramatisk natur skapt av isbreen for mange tusen år siden, og alt ligger til rette for vakre naturopplevelser både vinter og sommer.

Femund Nasjonalparkhotell har åpent i vinterferie, påskeferie, høstferie og i sommersesongen. Sommersesongen varer fra tidlig juni til litt ut i september. Se ellers kalenderen for mer oppdatert informasjon. Utenom disse periodene tar vi imot gruppebestillinger på minimum 10 rom.

Hotellet har 26 rom og 52 senger, og ekstrasenger kan settes inn på alle rom.

Femund Nasjonalparkhotell ligger langt unna det mest, bortsett fra den ville og vakre naturen. Den ligger rett utenfor døren.

Vi holder til helt i nordenden av veien på østsiden av Femunden. Her er det ingen gjennomgangstrafikk. Når du tar av hovedveien i sørenden av Femunden, er det bare 37 km igjen. Langs denne veien er du nesten garantert å se reinsdyr og her bør du vise aktsomhet. De dukker ofte opp bak neste sving og der står de midt i veien. Og du kan risikere å møte elgen. Derfor anbefaler vi alle å ta det rolig og nyte turen.

Avstanden fra de mer kjente stedene til oss er:

  • – Oslo; 325 km
  • – Trysil; 115 km
  • – Tynset; 150 km
  • – Røros; 150 km
  • – Trondheim; 300 km.

Denne vinteren har vi sledehunder oppstallet rett ved hotellet slik at vi kan tilby hundekjøring mandag kveld og hele tirsdag. Vi tar oss tid til å kose med og bli kjent med hundene og pause med mat og varm drikke underveis. Husk å booke sledeturen når du booker rom!

Frister ikke hundekjøring kan vi anbefale isfiske, tur til Renbiten på svensk side av grensen gjerne kombinert med en tur i alpinbakken i Idre eller Grövelsjø. Vi har dessuten oppkjørte skiløyper rett utenfor hotelldøra. Se opplevelser

Booking, opplevelser og matkultur