Matopplevelser ved Femund Nasjonalparkhotell

Vi er opptatt av lokale råvarer.

Og vi er stolte av å kunne produsere, og ikke bare tilberede, deler av vår egen mat. Med Femundfisk får vi fisk fra Femunden og produserer i tillegg til fiskefileter, både gravet og ulike produkter av røkt sik, sikburgere og ikke minst sikrogn. Dette er virkelig ureist mat; fra hav til bord er det her maksimalt 25 meter.

Vi leverer også våre fiskeprodukter til andre hoteller i regionen og til et utvalg av butikker i Sør-Norge.

På vår meny vil du i tillegg til fisk, også finne produkter av elg og ren.

De friske og søte smakene fra multe, tyttebær og blåbær bruker vi i dessertene, men også for å sette en spiss på andre retter.

Våre gjester på Femund Nasjonalparkhotell

starter dagen med en god frokost med nystekt brød og et godt utvalg av pålegg. Når temperaturen begynner å krype nedover gradestokken, legger vi til vår kjempegode havregrøt. Det gir næring til en ny dag.

Skal du på tur, så smører du deg dine egen matpakke og vi fyller opp termosen din med enten kaffe eller te. Hvis været ikke frister til utendørsaktiviteter, kan du selvsagt få din lunsj i restauranten.

Vi serveren middag for hotellets gjester kl. 19:00. Den består av en forrett, hovedrett og dessert – hver dag. Menyen varierer noe fra uke til uke, alt avhengig av tilgang til råvarer og antall, men vi garanterer at minst en av rettene er basert på lokale råvarer.

Våre hotellgjester har fullpensjon, hvis ikke annet er avtalt, men eksterne kan også forhåndsbestille hele eller deler av dette.

Et utvalg av vår middagsmeny:

Forretten baseres på kjøkkenets utvalg av de lokale råvarene vi til enhver tid har tilgjengelig.

  • – Femunden Sik’n Chips med grønn salat og hjemmelaget tyttebærvinaigrette.
  • – Viltgryte av elg. Serveres med poteter og hjemmelaget rognebærgele.
  • – Siksymfoni; smakebiter av de ulike produktene av sik samlet på ett fat. Serveres med kokte poteter og råkost.
  • – Elgkarbonader med ertepurre, dampede grønnsaker, syltet rødløk og knuste rosmarinpoteter.
  • – Laks eller ørret med rømmesaus, kokte poteter, agurksalat og råkost.
  • – Finnbiff med dampede grønnsaker, duchessepoteter og tyttebær.
  • – Tjälknöl av ren. Serveres med dampede grønnsaker, poteter og viltsaus.

Booking, opplevelser og matkultur