Bo ved Femunden

Femundsmarka er også lett tilgjengelig fjell terreng hvor hundrevis av mennesker er på en daglig tur, og helt uberørt er villmarken likevel ikke. I grenselandet mellom Sverige og Norge har folk levd i tusenvis av år. Mange har drevet jakt, fiske og reindrift. Andre har vært skogsarbeidere og fløtere. Noen få slo seg ned her for å drive jordbruk, og etterkommerne etter disse er det som bor her ennå.

Velkommen til villmarka og til Femund Nasjonalparkhotell. Kom deg rundt og lær mer om et av Skandinavias mest spennende naturområder. Og fremfor alt, hos oss kan du bo, lukte, smake og oppleve alt dette!

Hotellet i villmarka

Femund Nasjonalparkhotell i Elgå er inngangsportalen til villmarka, Femundsmarka Nasjonalpark og Gutulia. Hotellet ligger på 622 m.o.h. ved Norges største ikke-regulerte innsjø Femunden. Til Elgå kan du reise med bil eller buss, og om sommeren trafikerer veteranbåten Fæmund II sjøen og tar med reisende fra flere stoppesteder langs Femunden. Når isen legger seg har vi til og med egen flyplass rett utenfor døren!

Femund Nasjonalparkhotell har åpent i vinterferien, påskeferien og sommersesongen. Utover disse periodene tar vi imot gruppebestillinger på minimum 10 rom/15 personer. Ta kontakt på tlf 62 45 95 43 eller post@nasjonalparkhotell.no

Hotellet har 26 dobbeltrom med bad og to rom uten bad, møterom,  restaurant og TV-stue for gjester.