Aktiviteter ved Femund Nasjonalparkhotell

Langrenn- og fjellski

Nyt turer i det uberørte terrenget rundt Elgå eller i en av nasjonalparkene Femundsmarka og Gutulia på fjellski. Vi har også flere mil med oppkjørte løyper. Hos oss kan du spenne på skiene rett utenfor hotellet og turen kan starte.

Fra Elgå er det fine muligheter for dagsturer i områdene rundt, enten man ønsker en kort tur på 1-2 timer eller en lang dagstur på 6-8 timer. Terrenget i området myke linjer, et sammenhengende  urørt skog- og fjellområde, med myke  landskapsformer og et særpreget dødislandskapet med blokkmark, morenerygger, sjøer og vannsystemerv.

Gåturer

Skulle du ikke være komfortabel med ski eller ønsker å bytte ski med en vandretur, kan en trugetur med eller uten hodelykt være en flott opplevelse. På grunn av svært lite lysforurensing får du se en fantastisk stjernehimmel om du tar en tur ut etter mørkets frembrudd. I skumringen anbefaler vi et tur til foringsplassen for elgene det du mest sannsynlig er garantert å få nærkontakt med skogens konge.

På den 2 km lange turen fra hotellet til elveosen kan du stoppe og grille på de utsatte bålpannene, finne ly  i lavvoen eller slappe av i gapahuken med utsikt til Femunden.

Alpint

Rett over grensen til Sverige, i Grövelsjoen ca. 25 minutters kjøretur unna, finner du det nærmeste alpinanlegger. Ellers er det 50 min. til Idre og 1,5 time til Trysil som begge har store alpinanlegg.

Snøscooter

Engerdal har i år åpnet flere snøscooterleder. Du kan også leie snøscooter i Storsäteren 25 minutter fra Elgå.

 

Kiting

Når Femunden ligger med tykk is kan du seile i mil etter mil over sjøen.

 

Isfiske

Å prøve å fange fisken under isen er spennende for alle. Bor et hull, tenn et bål og kos deg ute på isen. Kanskje er røya bitevillig i dag? Har du ikke utstyr til isfiske, så har hotellet samarbeidspartnere som både kan selge deg utstyr og vise hvordan du bruker det.